zondag, 31. mei 2015 - 14:38

De Graafschap na 0-1 winst op FC Volendam terug in de Eredivisie

De Graafschap na 0-1 winst op FC Volendam terug in de Eredivisie
Foto: Archief EHF
Volendam

(Elfvoetbal/Blikopnieuws) De Graafschap keert terug in de Eredivisie. Voor het eerst sinds 2012 zijn De Superboeren weer te bewonderen op het hoogste niveau van Nederland. FC Volendam treurt.

De uitvinder van de play-offs is misschien niet iemand bij wie rechtvaardigheid hoog in het vaandel staat, maar gevoel voor drama kan hem niet ontzegd worden. Vreugde en verdriet liepen dwars door elkaar heen na negentig minuten voetbal in het Kras Stadion.

De verliezers dropen af, wetende dat een nieuwe kans op promotie nog minimaal een jaar verwijderd is. De helden vierden feest, wetende dat het echte feest, minimaal een seizoen lang in de Eredivisie, nog aanstaande is.

Matchwinner

Te midden van die helden stond Vincent Vermeij. Hij was zijn gewicht in goud waard voor De Graafschap. Na veertig minuten spelen in Volendam, en ruim negentig eerder deze week in Doetinchem, produceerde de boomlange spits de eerste en enige treffer van het tweeluik.

Hij profiteerde optimaal van ongelukkig wegglijden van zijn directe bewaker en tikte een voorzet in het doel. De oud-jeugdspeler van Ajax bracht zijn seizoenstotaal aan competitiedoelpunten daarmee op negentien.

Categorie:
Provincie: