woensdag, 3. juni 2015 - 15:22 Update: 04-06-2015 10:18

Jorritsma: Je krijgt er gratis een mongool bij

'Gratis mongool' uitspraak Jorritsma baart opzien
Foto: Archief FBF
Den Haag

Afscheid nemend voorzitter Annemarie Jorritsma heeft woensdag op het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor opschudding gezorgd in de volle zaal met de uitspraak ‘en je krijgt er gratis een mongool bij’.

Aan het congres werd een filmpje getoond van het favoriete restaurant Tante Truus van Jorritsma in Almere waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Jorritsma zij na afloop van het filmpje dat het eten er goed was en voegde daar aan toe: ‘en je krijgt er gratis een mongool bij’. 

Bij veel van de aanwezigen was de verbazing van hun gezichten af te lezen en enkele uitten zich verontwaardigd op de social media. 

Tante Truus

Tante Truus is een winkel/lunchroom met een bijzonder karakter. Bijzonder omdat er mensen met een verstandelijke beperking werken. Mensen die vaak aan de zijlijn van de samenleving staan; die weinig kansen hebben op een betaalde baan, vaak meer geïsoleerd door de maatschappij, dan door hun eigen beperking. 

De gemeente Almere heeft tegenover Omroep Flevoland laten weten dat Jorritsma is geschrokken van de reacties en zegt dat Jorritsma juist ‘dol is’ op de medewerkers van restaurant Tante Truus en ‘mongool’ juist bedoeld heeft als ‘koosnaampje’ en dat het een ‘slip of the tongue’ was.

Provincie:
Tag(s):