vrijdag, 10. juli 2015 - 17:19 Update: 10-07-2015 19:38

Benno L. vertrekt uit Leiden en vestigt zich definitief in Duitsland

Benno L. verhuist vanuit Leiden naar Duitsland
Foto: Archief EHF
Leiden

Benno L, de voormalig zwemleraar die veroordeeld is voor het misbruiken van tientallen meisjes die zwemles van hem kregen, gaat weg uit Leiden en verhuist naar Duitsland. Dit heeft de gemeente Leiden vrijdag bevestigd.

'Per 9 augustus is de heer Benno L. niet langer woonachtig in Leiden. Zijn voorwaardelijke invrijheidstellingsperiode eindigt per 6 september en tot die tijd kan worden volstaan met een postadres. De heer L. is sinds enige maanden aan het resocialiseren in het buitenland en staat op het punt om definitief naar het buitenland te verhuizen', aldus de gemeente leiden.

De direct omwonenden zijn per brief over het vertrek van de heer L. geïnformeerd. De periode van zijn verblijf is na de hectische start in februari 2014 verder rustig verlopen. Dit mede dankzij de in maart 2014 ingestelde klankbordgroep en de inzet van Leidse vrijwilligers die onderdeel waren van zijn begeleiding. De burgemeester heeft hen hiervoor bedankt.

L. werkte al in Duitsland en is nu op zoek naar een woning. L. ging eerst wonen in Leiden, wat tot opschudding leidde in de buurt van het seniorencomplex waar hij zijn intrek had genomen.

​Misbruik

De voormalig zwemleraar kreeg zes jaar celstraf voor het misbruiken van tientallen meisjes die zwemles van hem kregen. De meeste hiervan waren zwakbegaafd.