donderdag, 30. juli 2015 - 15:18 Update: 30-07-2015 20:15

Verdachte vermissing Lisa langer vast

Verdachte vermissing Lisa langer vast voor onttrekking aan bevoegd gezag en ontucht
Foto: EHF
Koudekerk aan den Rijn

De verdachte die maandag werd aangehouden naar aanleiding van de vermissing van Lisa Tuk, is donderdagmiddag voor 14 dagen in bewaring gesteld door de rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank.

De 41-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn zou Lisa hebben onttrokken aan het bevoegd gezag en wordt verdacht van ontucht met het meisje. 

Lisa verdween op donderdag 23 juli vanaf een bungalowpark in Nieuw-Milligen. Op maandag 27 juli werd zij door de politie gevonden toen zij in een bus onderweg was naar Rotterdam. Kort na het aantreffen van Lisa werd de 41-jarige man aangehouden op verdenking van de onttrekking van Lisa aan het bevoegd gezag. De politie startte een nader onderzoek naar de omstandigheden van haar verdwijning. Daaruit kwam de verdenking van seksueel misbruik van de minderjarige Lisa naar voren.   

Het onderzoek naar wat er met Lisa is gebeurd tussen het tijdstip van haar verdwijning en het moment dat zij in de bus werd aangetroffen wordt voortgezet. Dat onderzoek is inmiddels uitgebreid met de periode voor haar verdwijning. Ook onderzoekt de politie hoe de verdachte met Lisa in contact is gekomen. Het onderzoek  bestaat onder meer uit technisch en forensisch onderzoek. Na de aanhouding is ook de woning van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn onder meer verschillende gegevensdragers in beslag genomen. 

Danny D. stond onder toezicht

Volgens diverse media was Danny D. een bekende van Reclassering Nederland. Hij stond onder toezicht. Danny D. zou eerder de fout in zijn gegaan.

Zo zou D. in 2011 zijn veroordeeld voor het bezit en maken van kinderporno. Die maakte hij door een meisje van ongeveer 13 jaar opdracht te geven zich voor de webcam uit te kleden en aan zichzelf te laten zitten. Ook werd D. verdacht van grooming van een ander meisje, maar daar werd hij niet voor werd veroordeeld. Ook zou hij destijds met een meisje hebben gechat waarna hij samen met haar naar een zwembad zou zijn gegaan in Bergen op Zoom.

Toen werd hij door de rechter beschuldigd van het onttrekken van het gezag. Hij kon niet worden vervolgd voor misbruik. Een gevangenisstraf van 13 maanden kreeg D. opgelegd waarvan de helft voorwaardelijk. Ook moest hij zich verplicht laten behandelen bij De Waag in Den Haag. Daar zijn ze gespecialiseerd in de behandeling van zedendelinquenten.

Provincie: