dinsdag, 18. augustus 2015 - 21:44 Update: 18-08-2015 23:16

Vijf jaar gevangenisstraf voor doden bovenbuurvrouw met kapmes

Vijf jaar gevangenisstraf voor doden bovenbuurvrouw
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De man die verdacht werd van het doden van zijn bovenbuurvrouw met een kapmes is door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar.

Hij wordt schuldig bevonden aan moord. Ook krijgt de man een TBS maatregel met voorwaarden opgelegd. Zijn behandeling gaat pas beginnen als de man zijn straf heeft uitgezeten. Bij een TBS met voorwaarden kan geen langere gevangenisstraf dan 5 jaar worden opgelegd. Dit heeft de rechtbank van het arrondissement Rotterdam/Dordrecht bekendgemaakt.

Het slachtoffer woonde in het appartement boven het appartement van de verdachte. De verdachte heeft eerder bij zowel de woningbouwvereniging als de wijkagent geklaagd over geluidsoverlast. Verdachte was er van overtuigd dat zijn bovenbuurvrouw hem opzettelijk treiterde door geluidsoverlast te veroorzaken.

Op 13 december 2014 heeft de verdachte zijn bovenbuurvrouw in de hal van het gezamenlijke appartementencomplex diverse malen met een hakmes op het hoofd geslagen. Zij is kort daarna aan haar verwondingen overleden.

Verdachte is in verminderde mate toerekingsvatbaar, blijkt uit de rapportages van deskundigen. De rechtbank neemt deze conclusie over.