dinsdag, 25. augustus 2015 - 8:40 Update: 25-08-2015 12:46

DSM schrapt 1100 banen, helft in Nederland

DSM
Foto: fbf
Sittard

DSM gaat 900 tot 1100 banen schrappen. Het chemie- en voedingsbedrijf wil hiermee tot 150 miljoen euro besparen. Eind 2017 moet dit volledig gerealiseerd zijn.

Dit nieuwe organisatiemodel geldt voor DSM’s Finance, HR, Legal, IT, Business Services, Indirect Sourcing, Communication en Corporate afdelingen, alsook voor DSM’s regionale centra. Daarnaast zal DSM in de grote R&D-centra wereldwijd efficiëntiemaatregelen invoeren.

DSM gaat ook zijn managementstructuur versterken met de oprichting van een Executive Committee, dat snellere strategische afstemming en operationele uitvoering mogelijk maakt.

Feike Sijbesma, CEO/Voorzitter van de Raad van Bestuur van Koninklijke DSM N.V.: “In een toenemend wereldwijde en snelle zakelijke omgeving moeten we ons organizational en operating model aanpassen om zo onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Met de wijzigingen die wij vandaag aankondigden worden we flexibeler, meer gefocust en kostenefficient.  Business groepen richten zich volledig op groei, terwijl we tegelijkertijd concurrerender worden door onze wereldwijde support functies te stroomlijnen.”

Ook bij voedingsdivisie verdwijnen banen

Ook bij de voedingsdivisie verdwijnen banen; in november maakt het bedrijf hier meer over bekend. DSM, de grootste vitamineproducent ter wereld, heeft bij dit onderdeel last van de scherpe daling van de prijs van vitamine E. 

FNV schrikt van grootte reorganisatie DSM

De FNV is geschrokken van het aantal banen dat gaat verdwijnen bij chemieconcern DSM. Bij het concern verdwijnen de komende tweeënhalf jaar zo’n 1000 banen, de helft daarvan in Nederland, met het zwaartepunt in Limburg.

FNV-bestuurder Wilfred Jonkhout: “Elke verloren baan is er één teveel. Zeker in een zwakke economische regio als Limburg. Wij zullen knokken voor elke baan die we kunnen behouden.”

De uitwerking van de reorganisatieplannen volgt later. “Wij gaan kritisch kijken naar die uitwerking”, aldus Jonkhout. “De reorganisatie vindt plaats over een periode van tweeënhalf jaar. We spannen ons ervoor in om zoveel mogelijk mensen binnen dan wel buiten DSM weer aan het werk te krijgen. Alles is erop gericht om mensen van werk naar werk te helpen. Daarover zijn ook afspraken gemaakt met DSM. Er ligt een goed sociaal plan dat in ieder geval geldt tot 2018.”

Tag(s):