zondag, 6. september 2015 - 11:48 Update: 06-09-2015 11:51

Aanhouding recalcitrante verdachte bezorgt agent gebroken hand

Aanhouding recalcitrante verdachte bezorgt agent gebroken hand
Foto: Archief MV
Tilburg

Een agent heeft zaterdagavond, bij de aanhouding van een verdachte, zijn hand gebroken. Ook werd hij in zijn gezicht geslagen.

Zaterdag om 18 uur werden enkele surveillance-eenheden van de politie gestuurd naar de Stockhasseltlaan omdat, bij een festival, enkele jongeren vernielingen zouden plegen. De bedoelde groep jongeren rende weg op het moment dat de politie verscheen. De groep rende de Corelistraat in en werden daar door de agenten aangesproken.

Aanhouding

Op dat moment kwam er een jongen op een bromfiets aanrijden in het voetgangersgebied. Een agent sprak hem aan op zijn gedrag en wilde hem controleren. De jongen wilde niet meewerken en werd recalcitrant. Hij maakte zelf wel uit wat hij deed was zijn weerwoord. De jongen werd weggestuurd maar reageerde agressief. Toen de agent hem wegduwde sloeg de verdachte deze in zijn gezicht. De agent sloeg terug en overmeesterde de verdachte, een 17-jarige Tilburger. Tijdens het gevecht kreeg de agent ook nog een trap van een onbekende waardoor ze in de bosjes vielen. Deze verdachte is nog onbekend maar er is een goed signalement van hem.

Hand

De verdachte is aan het bureau in verzekering gesteld. De agent had zodanig veel last van zijn hand dat hij naar het ziekenhuis is gegaan. Daar bleek een botje in zijn hand gebroken te zijn en werd zijn hand en onderarm in het gips gewikkeld. Hij kon zijn dienst niet voorzetten.

Geweld

Geweld en agressie tegen hulpverleners is onacceptabel en wordt niet getolereerd. Er zijn tussen politie en justitie afspraken gemaakt om dit geweld aan te pakken. De verdachte wordt in principe in verzekering gesteld en de officier van justitie zal een hogere straf eisen. Ook zal de schade die voortvloeit uit het geweld op de verdachte verhaald worden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):