zondag, 6. september 2015 - 13:51 Update: 06-09-2015 13:58

Man draait door en mishandelt agenten

Man draait door en mishandelt agenten
Foto: SXC
Geldrop

Twee agenten zijn zondagochtend rond 2.30 uur zwaar mishandeld op het politiebureau aan de Laan der Vier Heemskinderen in Geldrop.

Een 28-jarige man uit Liessel werd na veel verzet aangehouden.

De verdachte ging even daarvoor vrijwillig mee naar het bureau omdat hij verdacht werd van het rijden onder invloed van alcohol op de Reinoutlaan in Geldrop. Op het bureau zou een ademanalyse plaatsvinden, maar bij die analyse weigerde hij iedere medewerking.

Plotseling agressief

Toen een agent een poging deed om de procedure uit te leggen werd de man plotseling agressief. Hij schold de agenten uit en wilde de ruimte verlaten. Toen een agent dit probeerde te voorkomen werd hij door de verdachte hard op zijn gezicht geslagen en ontstond een worsteling, waarbij de agent gewond raakte aan zijn pols.

Glazen deur

Omdat de man zich bleef verzetten verlieten de agenten de ruimte en sloten de glazen deur af. De verdachte sloeg daarop met zijn vuist de glazen deur in, waarop een agente glassplinters in haar gezicht kreeg en een bloedende wond opliep boven haar oog.

Aanhouding

De man bleef agressief en stak na de vernieling zijn arm door het gat van de deur en probeerde die van de buitenzijde te openen. Een agent spoot vervolgens met pepperspray richting de verdachte, die zich daarop terugtrok in de ruimte. Daar werd hij aangehouden.

Ziekenhuis

Beiden agenten werden onderzocht door ambulancepersoneel om vervolgens voor behandeling naar het ziekenhuis te gaan. Ze maken het naar omstandigheden redelijk.

Provincie:
Blik op 112: