woensdag, 9. september 2015 - 21:16

Ontruiming Schevenings kraakpand rustig verlopen

Ontruiming Schevenings kraakpand rustig verlopen
Foto: EHF
Den Haag

Op woensdag 9 september ontruimde de politie een gekraakt pand aan de Hellingweg in Scheveningen. Tien krakers werden aangehouden. De ontruiming van het pand gebeurde op verzoek van de gemeente en met toestemming van de rechter.

In het pand waren een aantal krakers achtergebleven die bij het zien van de politie direct vanaf het dak stenen en verfbommen naar politieauto’s gooiden. Met waterwerpers werd dit snel gestopt. Dankzij het gebruik van een hijskraan en een shovel konden agenten overgaan tot het aanhouden van een aantal verdachten.

Bij het doorzoeken van een loods werden nog twee verschanste krakers gevonden die zich vastgeketend hadden. Zij werden losgemaakt door speciaal daarvoor getrainde agenten en aangehouden. De tien verdachten zitten vast en worden verhoord. Het gaat om zes mannen en drie vrouwen van 20 t/m 33 jaar oud en een nog onbekende man. Zijn identiteit moet nog worden vastgesteld. Bij de ontruiming raakte niemand gewond.

Om er zeker van te zijn dat niemand in het pand is achtergebleven doen specialisten van defensie een laatste controle. Het terrein wordt daarna omheind overgedragen aan de gemeente.

Provincie:
Blik op 112: