vrijdag, 18. september 2015 - 8:29 Update: 18-09-2015 18:42

Geen explosieven of wapens aangetroffen na aanhouding verdachte Thalys Rotterdam

Rotterdam

De politie heeft vrijdagmorgen een man aangehouden die zich had opgesloten in het toilet van de Thalys op perron drie van het Centraal Station in Rotterdam. Bij de aanhouding raakte een agent licht gewond door een beet van een politiehond. Het station en de sporen werden rond 14.00 uur weer vrijgegeven.

'Bom'

Het is nog onduidelijk waarom de persoon zich had opgesloten. Volgens een woordvoerster van de politie zagen surveillerende agenten de man de trein binnen gaan en viel het op dat hij zich meteen opsloot op het toilet. De man zou weigeren van de wc af te komen. De man zou hebben geroepen dat hij een bom bij zich heeft.

Een onderhandelaar van de politie probeerde contact te krijgen met de man. Toen dit niet lukte werden het arrestatieteam en een politiehond ingezet om de verdachte aan te houden. De man in de Thalys bleek ongewapend te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht een rugzak van de man maar daar werden ook geen explosieven of wapens gevonden.

De verdachte is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht omdat hij volgens de politie last had van hyperventilatie. De explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft haar onderzoek afgerond en niets gevonden. 

De politie is extra waakzaam sinds bijna een maand geleden in Aras in Frankrijk een gewapende man een bloedbad wilde aanrichten in de trein. Deze kon overmeesterd worden door passagiers van de trein.

Provincie:
Blik op 112: