vrijdag, 18. september 2015 - 18:16 Update: 19-09-2015 13:07

Eerste operaties VUmc staan al weer ingepland

VUmc:dinsdag weer open, eerste operaties staan gepland
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vanaf dinsdagochtend 22 september komen er weer patiënten van VUmc terug naar het ziekenhuis. 'Ook staan die dag de eerste operaties ingepland', meldt het VUmc vrijdagvond.

Woensdag 23 september zal VUmc naar verwachting weer volledig open zijn, inclusief de spoedeisende hulp. VUmc heeft alle technische voorzieningen in het ziekenhuis weer opgestart. Het testprogramma is evenwel nog niet voltooid. Technici verrichten de komende dagen nog noodzakelijke reparaties. Er is inmiddels contact opgenomen met de patiënten over het plannen van hun operaties.

Een definitief besluit over openstelling wordt maandag genomen op basis van de laatste stand van zaken. VUmc organiseert een apart moment voor de media om de opening te kunnen verslaan en bestuurders te kunnen interviewen. Hierover volgt nog nadere informatie.  

Op dinsdag 8 september heeft VUmc alle patiënten geëvacueerd nadat door een gesprongen hoofdwaterleiding een enorme watermassa in korte tijd de vitale infrastructuur van het ziekenhuis plat legde. VUmc heeft op donderdag 10 september alle poliklinieken weer heropend voor spreekuren en dagbehandelingen van patiënten.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: