vrijdag, 18. september 2015 - 21:45 Update: 18-09-2015 23:39

Moeilijk communiceren met man die zich in Thalys verschanste

Geen explosieven of wapens aangetroffen na aanhouding verdachte Thalys Rotterdam
Foto: FlashphotoNL
Rotterdam

Volgens een woordvoerder van de politie is het heel moeilijk communiceren met de jonge man die zich vrijdag heeft verschanst in een toilet van de Thalys op het Centraal Station van Rotterdam

Hierdoor is het lastig om zijn identiteit vast te stellen en tast de politie ook nog in het duister over het motief van de jongen. Dit melden verschillende media vrijdagavond.

Een politiewoordvoerder tegen de media: 'Het is niet dat we niks willen zeggen.'Hij verwacht dat zaterdag meer bekend wordt. Het verhoor is nog gaande.

Volgens een woordvoerster van de politie zagen surveillierende agenten de man de trein binnen gaan en viel het op dat hij zich meteen opsloot op het toilet. De man weigerde van de wc af te komen en zou hebben geroepen dat hij een bom bij zich had.

Een onderhandelaar van de politie probeerde contact te krijgen met de man. Toen dit niet lukte werden het arrestatieteam en een politiehond ingezet om de verdachte aan te houden. De man in de Thalys bleek ongewapend te zijn. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht een rugzak van de man maar daar werden ook geen explosieven of wapens gevonden.

De verdachte is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht omdat hij volgens de politie last had van hyperventilatie. De explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft haar onderzoek afgerond en niets gevonden. 

De politie is extra waakzaam sinds bijna een maand geleden in Aras in Frankrijk een gewapende man een bloedbad wilde aanrichten in de trein. Deze kon overmeesterd worden door passagiers van de trein.

 

Provincie:
Tag(s):