zaterdag, 19. september 2015 - 9:08 Update: 19-09-2015 18:30

'Benno L. woont in kinderrijke buurt in Duitsland'

Pedoseksueel Benno L. woont in Duitsland weer in kinderrijke buurt
Foto: Archief FBF
Amsterdam

De Bosche pedoseksueel Benno L. is na zijn vrijlating begin deze maand verhuisd naar Duitsland en woont daar nu in een kinderrijke buurt.

Hij woont op ongeveer 100 meter afstand van een kinderdagverblijf en recht tegenover een wooncomplex met jonge gezinnen. Dit schrijft de Telegraaf zaterdag. Volgens de krant zou dat in Engeland en Amerika niet mogelijk zijn zonder dat omwonenden daarover worden ingelicht.

Hanneke de Korte, woordvoerster van Reclassering Nederland, zegt tegen de krant dat hier niets aan te doen is. 'In heel veel straten wonen zedendelinquenten, overvallers en verkrachters. Daar verander je niets aan. Zo kunnen we ook niet voorkomen dat pedofielen voor het hek van een speeltuin gaan staan.'

In mei 2011 werd Benno L. door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot zes jaar cel wegens ontucht met 39 minderjarigen en het vervaardigen van kinderporno. Benno L. had een zwemschool in Vught. Hij misbruikte vooral verstandelijk gehandicapte meisjes die bij hem op les zaten. Zo wilde hij de kans op ontdekking zo klein mogelijk houden.

Omroep Brabant zendt zondag en maandag de documentaire 'De Benno-Tapes, over leven na de gevangenis' uit.  Uit de documentaire komt naar voren dat instanties als reclassering en gemeenten zich geen raad weten met pedoseksuelen die weer terugkeren in de maatschappij.

Provincie:
Tag(s):