woensdag, 23. september 2015 - 11:26 Update: 23-09-2015 11:42

Moord Aziz Anzi (37) op carpoolplaats aan de A12

Moord Aziz Anzi (37) op carpoolplaats aan de A12
Foto: Politie
De Meern

Op zaterdagavond 19 september 2015 rond 22.00 uur werd Aziz Anzi (37) op de carpoolplaats aan de A12 bij De Meern Zuid in zijn witte Fiat 500 met kenteken 06-RDR-6 doodgeschoten. Een man heeft met een vermoedelijk automatisch wapen heel gericht meerdere keren op hem gevuurd. Hij is ter plekke overleden.

De politie is nog aan het onderzoeken waarom Anzi zaterdagavond op de carpoolplaats stond: of hij daar een afspraak had, er wellicht naartoe is gelokt, of dat hij misschien is gevolgd. Vandaar dat zij in ieder geval in contact willen komen met iedereen die Aziz Anzi zaterdag heeft gesproken of heeft gezien.

Vluchtauto

De schutter heeft in een donkere auto gezeten. Over die auto wil de politie uiteraard graag meer weten. Er is sprake van dat dit mogelijk een Mercedes kan zijn geweest, maar dit is nog allerminst zeker. De politie wil weten op welke moment de auto op het parkeerterrein is gekomen, waar deze heeft gestaan en welke persoon of personen uit zijn gestapt.

Vluchtroutes

Na het schieten stapt de schutter weer in en rijdt dan de carpoolplaats af richting de snelweg A12. Bij de aansluiting van de A12 kun je meerdere rijrichtingen kiezen: richting Arnhem/Den Bosch, richting Den Haag, maar ook rechtdoor over de Meerndijk richting de wijk Leidsche Rijn in Utrecht. Welke route er is gekozen is nog niet bekend.

Getuigen

De carpoolplaats aan de A12 bij de Meern ligt vlak naast een aantal restaurants: er is een AutoGrill, een Burgerking en een Starbucks. De politie wil graag met getuigen in contact komen. Mensen kunnen belangrijke dingen hebben gezien, een flard van een kenteken, misschien iets van de schutter.

Relevant

De politie wil met mensen in contact komen die Aziz Anzi die zaterdagavond of op een ander eerder moment gezien hebben in een situatie die relevant kan zijn voor het onderzoek, bijvoorbeeld dat hij ruzie met iemand had. De politie wil graag met iedereen in contact komen die zich zaterdagavond op het moment van het schietincident op de carpoolplaats aanwezig was. Getuigen kunnen gratis bellen met de Opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070, of anoniem Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Hulp

Mocht u getuige zijn geweest van de moord en daar behoefte aan hebben om over te praten, dan staan de mensen van slachtofferhulp voor u klaar. Meer informatie vindt u op de website van Slachtofferhulp.