vrijdag, 2. oktober 2015 - 17:18

Politie rijdt verdachte (38) cocaïnesmokkel na wilde achtervolging klem

Politie rijdt verdachte (38) cocaïnesmokkel na wilde achtervolging kle
Foto: Archief EHF
Rotterdam

In het Rotterdamse Hoogvliet is in de nacht van maandag op dinsdag, na een wilde achtervolging door het HARCteam Rotterdam, een 38-jarige man aangehouden die verdacht wordt van de betrokkenheid bij cocaïnesmokkel. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag pas bekendgemaakt.

'De man werd met twee anderen betrapt op een haventerrein in de buurt van containers waar eerder bijna 450 kilo cocaïne was gevonden', aldus het OM.

Gepost bij containers met drugs

De cocaïne werd vorig weekeinde ontdekt door de Douane en zat in drie containers: twee met blikjes tonijn uit Ecuador en één met balsahout uit Bolivia. Het HARCteram vermoedde dat de drugs op het terrein uit de containers zou worden gehaald, en postte in de buurt. In de nacht van maandag op dinsdag werden inderdaad insluipers op het terrein ontdekt.

Die gingen er vervolgens vandoor in een auto in de richting van Hoogvliet. Daar werd de auto klemgereden en kon één man, een 38-jarige man uit Nieuwegein aangehouden worden. De andere twee wisten te ontkomen. De auto bleek voorzien van valse kentekenplaten en in de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De drugs, met een waarde van minstens 15 miljoen euro, zijn vorig weekeinde al vernietigd. De Nieuwegeiner is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen langer vastgezet. Het onderzoek naar andere betrokkenen bij de smokkel wordt voortgezet.

Provincie:
Blik op 112: