vrijdag, 9. oktober 2015 - 14:14 Update: 09-10-2015 17:31

20 jaar celstraf geëist voor moord op 12-jarige jongen

OM eist 20 jaar cel voor medeplegen moord op 12-jarige jongen in woonwagen Breda
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam/Den Bosch/Breda

Vrijdag heeft de advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch, in hoger beroep, bij de terechtzitting in ‘de Bunker’ in Amsterdam, celstraffen van twintig jaar geëist tegen drie mannen uit Zoetermeer, Amsterdam en Leeds. Dit meldt het OM vrijdag.

Het drietal heeft zich in de visie van het OM schuldig gemaakt aan een schietpartij op een woonwagen op 14 juli 2010 in Breda, waarbij een 12-jarige jongen om het leven kwam en zijn moeder ook werd geraakt, maar dit overleefde. “Zeer ernstig geweld met zeer grote gevolgen en zeer groot verdriet”, zo typeerde de advocaat-generaal de zaak.

Woonwagen doorzeefd met kogels

In de zomer van 2010 werd - rond 23.00 uur - de woonwagen van de familie van de 12-jarige jongen aan de Rijnauwenstraat beschoten en doorzeefd met kogels. Er werden 27 kogelinslagen geteld. De jongen werd dodelijk geraakt, zijn moeder raakte gewond. In het onderzoek is het motief voor de schietpartij niet duidelijk geworden. “Wel is het zo dat het toegepaste geweld wat het OM betreft niet anders dan in de sleutel van zware criminaliteit in het crimineel milieu moet worden geplaatst.”

In de visie van het OM is er voldoende bewijs dat alle drie verdachten als medepleger gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de, met voorbedachte raad, gepleegde delicten. Dit brengt mee dat de mannen zich in de visie van het OM hebben schuldig gemaakt aan moord en poging tot moord. De advocaten pleiten op 23 oktober en vermoedelijk volgt twee weken later de uitspraak.

Provincie: