donderdag, 29. oktober 2015 - 20:43 Update: 30-10-2015 8:50

PvdD ziet panda's liever niet komen

PvdD ziet panda's liever niet komen
Foto: freeimages.com
Den Haag

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft vandaag Kamervragen gesteld aan premier Rutte en minister Koenders (Buitenlandse Zaken) over het verkrijgen van met uitsterven bedreigde panda’s als onderdeel van de Nederlandse handelsmissie naar China.

Het heen en weer gesleep van deze kwetsbare soort is onaanvaardbaar en de welzijnsrisico’s wegen niet op tegen het belang van Ouwehands Dierenpark dat met de panda’s hoopt meer bezoekers te trekken, zo stelt de Partij voor de Dieren.

Thieme wil weten of de minister-president het met haar eens is dat een premier zich met belangrijkere zaken bezig moet houden dan met het verkrijgen van pandaberen voor een dierentuin.

Marianne Thieme: “Het uitwisselen van zeldzame dieren om ze vervolgens ten toon te stellen, is niet meer van deze tijd en zou al helemaal geen onderdeel moeten zijn van een handelsmissie naar een land waar op grote schaal mensen- en dierenrechten worden geschonden. China leent panda’s aan landen uit waarmee zij een nauwere band wil hebben. Het zou het kabinet sieren als zij mensenrechten en dierenwelzijn laat prevaleren boven handel. Daarnaast vind ik dat een minister-president en een minister van Buitenlandse Zaken zich bezig zouden moeten houden met belangrijkere zaken dan het verkrijgen van pandaberen voor een dierentuin.”

 

Provincie:
Tag(s):