donderdag, 5. november 2015 - 10:38

Rotterdams xtc-lab maakte ook anabolen steroïden

foto van xtc | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

De politie heeft woensdagochtend bij invallen in Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis twee mannen aangehouden op verdenking van drugsgerelateerde misdrijven en witwassen.

Bij de inval in een bedrijfspand in Maassluis zijn verschillende soorten drugs, scherpe munitie, gegevensdragers en een hoeveelheid anabolen steroïden in beslag genomen.

Aanleiding van het onderzoek was een Spaans politie-onderzoek naar een levering van 600.000 xtc-pillen in mei van dit jaar. De partij xtc-pillen is onderschept, waarbij de vervoerder is aangehouden. Het onderzoek van de Nederlandse politie, in goede samenwerking met de Spaanse collega's, richtte zich op de leveranciers van deze pillen.

Belastingdienst

De Belastingdienst heeft in verband met een belastingschuld van een van de verdachten 17 voertuigen in beslag genomen, waaronder verschillende motoren. Daarnaast zijn dure horloges aangetroffen en in beslag genomen.

Voorgeleiding

De twee aangehouden mannen zijn een 40-jarige man uit Vlaardingen en een 47-jarige man uit Rotterdam. Zij zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Provincie:
Blik op 112: