donderdag, 19. november 2015 - 22:28 Update: 19-11-2015 23:01

Nieuw treinstation Arnhem, Arnhem Centraal, officieel geopend

Nieuw treinstation Arnhem, Arnhem Centraal, officieel geopend
Arnhem

Als eerste stad buiten de Randstad heeft Arnhem een Centraal Station. Het nieuwe station van Arnhem is donderdagavond onder grote belangstelling officieel geopend.

Er waren naar schatting zo'n 1000 mensen op de officiele plechtigheid afgekomen. De gemeente had wel haar maatregelen genomen. In de stationshal waren ruim 30 agenten zichtbaar aanwezig  Dit meldt Arnhem-direct.nl. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur opende het nieuwe station. Dijksma. 'Dit station is klaar voor de toekomst en berekend op een grote groei van reizigers. U hebt uw station terug, een station om trots op te zijn!' Ook burgemeester Herman Kaiser hield een toespraak.

Sinds de eeuwwisseling krijgen alleen stations met meer dan 40.000 in-en uitstappers per dag de toevoeging Centraal. De andere stations met de toevoeging Centraal zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden. In de toekomst zal ook Breda een Centraal Station krijgen.

De verbouwing van het Arnhemse station duurde bijna 19 jaar. De capaciteit van het vernieuwde station is 110.000 trein- en busreizigers per dag.

 

Provincie: