donderdag, 26. november 2015 - 16:30

In hoger beroep 12 jaar cel geëist voor moord op Claudia Oskam

In hoger beroep 12 jaar cel geëist voor moord op Claudia Oskam
Zevenbergen

De advocaat-generaal (OM) in Den Bosch heeft in hoger beroep twaalf jaar cel geëist tegen een inmiddels 40-jarige man uit Zevenbergen. In de visie van het OM heeft hij zich schuldig gemaakt aan de moord op zijn ex-echtgenote, de 36-jarige Claudia Oskam, op 10 januari 2014 in Zevenbergen.

Het slachtoffer zocht op de bewuste dag contact met haar ex om het te hebben over de condities rond de scheiding. Ze spraken af dat zij daarvoor naar zijn woning zou komen. Toen zij ter plaatse was ging hij met haar naar de garage en bracht haar daar met messteken, verwurging en schoppen tegen het hoofd om het leven. Na zijn daad dumpte hij haar lichaam, in het water naast de Schansdijk in Zevenbergen. Het stoffelijk overschot werd daar, op aanwijzing van de toen inmiddels aangehouden ex-man, op 12 januari 2014 aangetroffen.

De rechtbank veroordeelde de man tot tien jaar cel voor doodslag na de eis van de officier van justitie van veertien jaar voor moord. Het OM stelde hoger beroep in. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de vrijspraak van de voorbedachte raad en daarmee van de moord.