maandag, 27. april 2015 - 14:00 Update: 27-04-2015 17:57

Bewoonster (40) verdacht van brandstichting portiekflat Rotterdam

Rotterdam

De politie heeft maandag een 40-jarige bewoonster van een portiekflat in Rotterdam aangehouden op verdenking van brandstichting. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Maandagochtend woedde in een portiekwoning aan het Schoonveld in Rotterdam-Zuid een uitslaande brand. De brand sloeg over naar twee bovengelegen woningen. Rond 10.45 uur brak brand uit in een portiekwoning aan het Schoonveld in Rotterdam. De brand sloeg over naar twee bovengelegen woningen.

De brandweer redde drie personen en twee katten met de ladderwagen die door de brand niet meer door de portiek naar beneden konden komen. Negen woningen werden ontruimd. Negen bewoners zijn nagekeken door ambulancemedewerkers. Niemand was gewond. Wel hadden zij last van de luchtwegen door de rook die zij hadden ingeademd. Een acht maanden oude baby is voor de zekerheid in het ziekenhuis nagekeken.

De brandweer had de brand snel onder controle. Desondanks zijn drie woningen onbewoonbaar. Drie andere woningen liepen roetschade op en moeten worden schoongemaakt. Het is onbekend wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woning.

De 40-jarige bewoonster is aangehouden op verdenking van brandstichting. De man die met haar in de woning aanwezig was, is als getuige mee naar het bureau voor zijn verklaring.

Provincie:
Blik op 112: