dinsdag, 24. maart 2015 - 16:32

Chaos op A67 na meerdere aanrijdingen

Chaos op A67 na meerdere aanrijdingen
Foto: archief foto MV
Asten

Bij een ongeval op de A67 in Asten raakte vanmorgen een 25-jarige man uit Nederweert gewond. De man bestuurde een vrachtauto die rond 8.00 uur op een tankauto reed, die in de file stond. Even later gebeurde er op de snelweg opnieuw twee aanrijdingen.

Na de botsing schoot de vrachtauto rechts langs de tankauto door en reed vervolgens links tegen de vangrail. De chauffeur werd door de brandweer bevrijd en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht met ernstige verwondingen. De bestuurder van de vrachtauto werd nagekeken door medewerkers van de ambulance, maar raakte niet gewond.
 

Tweede en derde aanrijding

Op het moment van het onderzoek naar de aanrijding gebeurde er in de staart van de file twee nieuwe aanrijdingen. Kort na elkaar kwamen een personenauto en een bestelauto met elkaar in botsing. De bestuurder van de personenauto raakte gewond aan zijn schouder en is naar het ziekenhuis vervoerd. Ook de bestuurder van een takelauto werd naar het ziekenhuis gebracht, toen die even later in aanrijding kwam met een andere vrachtauto. De bestuurder van dat voertuig raakte niet gewond.

Als gevolg van de aanrijdingen werd de A67 enige tijd afgesloten voor het onderzoek. Het verkeer kon via de vluchtstrook verder rijden. Aan het begin van de middag was de weg weer vrij.

Provincie:
Blik op 112: