zaterdag, 28. maart 2015 - 9:52 Update: 28-03-2015 12:32

Copiloot Lubitz wilde dat iedereen zijn naam zou kennen

Copiloot Lubitz wilde dat iedereen zijn naam zou kennen
Foto: Facebook

Andreas Lubitz, de copiloot die het toestel van GermanWings naar alle waarschijnlijkheid opzettelijk liet neerstorten in de Franse Alpen, zou ervan gedroomd hebben dat op een dag iedereen zijn naam zou kennen.

Dat zegt de 26-jarige ex-vriendin van de copiloot, Maria W., tegen de Duitse krant Bild. Volgens W. zou haar ex-vriend iets speciaals hebben gepland waardoor niemand zou vergeten wie hij was. Hij zou iets 'groots' doen waardoor het hele systeem zou veranderen en iedereen hem blijvend zou herinneren.

Na de crash drong de betekenis van Lubitz' woorden pas echt tot haar door. W. : 'Indien hij dat gedaan heeft, dan is het omdat hij begreep dat door zijn gezondheidsproblemen zijn droom van een baan bij Lufthansa, als kapitein en langeafstandspiloot bijna onmogelijk was. De 26-jarige stewardess omschrijft Lubitz in de Duitse krant als 'gekweld' en iemand die goed kon verbergen hoe het echt met hem ging.

Gisteren werd bekend dat Andreas Lubitz al enige tijd onder behandeling van een psychiater was en dat hij naar het ziekenhuis in Düsseldorf ging. Het ziekenhuis heeft gemeld dat dat bezoek niet in het teken stond van psychische problemen. Dit alles verzweeg Lubitz voor zijn werkgever.

Lees alles over:
Categorie: