maandag, 5. januari 2015 - 8:38 Update: 05-01-2015 17:57

Drie maanden celstraf Hagenaar (18) voor in brand steken auto met jaarwisseling

Foto van wetboek van strafrecht | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Een 18-jarige Hagenaar is maandag als eerste tijdens een zogenaamde supersnelrechtzaak veroordeeld voor 6 maanden celstraf waarvan 3 voorwaardelijk. Dit heeft de rechtbank in Den Haag maandagmiddag bekendgemaakt.

De Hagenaar wordt er van verdacht dat hij samen met drie anderen met vuurwerk en vermoedelijk terpentine brand heeft gesticht in een auto in Den Haag. De drie andere verdachten zijn (nog) niet aangehouden.

Maandag moesten in totaal vijf mensen in Den Haag voor de supersnelrechter verschijnen vanwege misdragingen rond de jaarwisseling. Dinsdag wacht drie andere verdachten hetzelfde lot. Het aantal supersnelrechtzaken is een stuk minder dan voorgaande jaren.

Werden vorig jaar nog 17 supersnelrechtzaken door de rechter behandeld, dit jaar zijn het er slechts 8, zo maakt het Openbaar Ministerie het OM bekend. Het lage aantal is opvallend omdat er in het hele land 576 mensen tijdens nieuwjaarsnacht zijn opgepakt. In Rotterdam en Midden-Nederland zijn maandag helemaal geen supersnelrechtzaken ingepland, omdat er volgens het OM geen geschikte zaken zijn.

Provincie: