vrijdag, 8. mei 2015 - 14:57 Update: 08-05-2015 17:21

FNV:Afvalverwerker Attero is door eigenaar kaalgeplukt

FNV verwijt eigenaar afvalverwerker Attero kaalplukkerij
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Bussum

FNV verdenkt eigenaar Waterland Private Equity Investments van kaalplukkerij van afvalverwerker Attero. ‘Hierdoor staan de banen van ruim 60 medewerkers op de tocht’, meldt FNV vrijdag.

‘Attero wordt kaal geplukt. Waterland is koud aan het saneren. Winstgevende onderdelen van Attero, die in de ogen van de eigenaren niet genoeg opleveren, worden simpelweg gesloten en het geld verdwijnt in hun zakken. Dat dit ten koste gaat van het personeel interesseert ze helemaal niets. De toekomst van het bedrijf staat op het spel’, zegt Mari Martens, bestuurder bij FNV Publiek Belang.

Afvalverwerkingsbedrijf Attero heeft vestigingen in Brabant, Drenthe, Gelderland, Groningen, Limburg en Zeeland en is sinds vorig jaar in handen van Waterland Private Equity Investments uit Bussum. In het afgelopen jaar heeft dit private equity-bedrijf 183 miljoen euro aan dividend aan zichzelf uitgekeerd en heeft een afgebrande fabriekshal, verzekerd voor 8 miljoen euro, niet herbouwd. 

Ook dit geld is in de zak van Waterland verdwenen, terwijl personeel in onzekerheid leeft over hun toekomst bij Attero, de werkdruk te hoog is en arbeidsvoorwaarden doorlopend worden verslechterd.