donderdag, 19. maart 2015 - 10:29 Update: 19-03-2015 19:08

Giethoorn én Amsterdam op internationaal Monopolybord

Amsterdam én Giethoorn krijgen plek op internationale Monopolybord
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Zowel Amsterdam als Giethoorn krijgen een vaste plek op het nieuwe internationale Monopolybord van de Monopoly Here & Now Wereldeditie. Dit heeft Habro op vandaag, op de officiële 80ste verjaardag van het beroemde spel Monopoly, bekendgemaakt.

Nederland, ons kleine landje, staat als enige land van de hele wereld met twee locaties op het bord! Amsterdam vult straks samen met New York en Sydney de dieproze vlakken op het nieuwe bord (locatie Haarlem op het Nederlandse speelbord). Maar daarnaast gebeurde het onvoorstelbare: Giethoorn won een wildcard en ziet zich straks als enige dorpje ter wereld terug op het bord; op de locatie Dorpsstraat, pal naast metropool Madrid!

Kiethorn?

Begin dit jaar riep Monopoly fans uit 182 landen op om te stemmen op hun favoriete steden. In totaal hebben de fans zo’n 4 miljoen keer gestemd en hieruit zijn de 22 meest populaire steden geselecteerd, waar Amsterdam en Giethoorn er dus twee van zijn. Afgaand op de geïnterviewde toeristen in Giethoorn, “Kiethorn? Giethorny?” wordt het nog een hele uitdaging voor Monopoly fans wereldwijd om deze plaatsnaam goed uit te spreken tijdens het onderhandelen.

“Zo blijkt maar weer; als je samen achter iets staat, is niets onmogelijk. Alle Gietersen hebben zich achter ons initiatief geschaard en daarmee hebben we dit geweldige resultaat behaald. Ik kan het nog niet echt bevatten.”, aldus Lennard de Boer, campagneleider van Giethoorn.com.

Provincie:
Tag(s):