donderdag, 7. mei 2015 - 10:03 Update: 07-05-2015 10:03

ING sluit eerste kwartaal met winst af

Opnieuw problemen bij ING met internetbankieren
Foto: Archief FBF
Amsterdam

ING Groep heeft vanochtend, donderdag 7 mei, de resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekend gemaakt. Over dit eerste kwartaal heeft ING Bank een onderliggend nettoresultaat geboekt van EUR 1.187 miljoen, een stijging van 43% ten opzichte van het eerste kwartaal 2014 en een verdubbeling ten opzichte van het vierde kwartaal van 2014.

Het nettoresultaat van ING Groep kwam in het eerste kwartaal van 2015 uit op EUR 1.769 miljoen, inclusief verzekeringsactiviteiten.

Innovatie

“In het 1e kwartaal heeft ING aanzienlijke voortgang geboekt op het gebied van innovatie en hebben we nog betere manieren gevonden om onze klanten in staat te stellen financieel slimme beslissingen te nemen”, aldus Ralph Hamers, CEO van ING Groep.

“Naast verschillende innovaties bij Retail Banking werken we, na een succesvolle proef, bij Commercial Banking aan de geleidelijke introductie van ‘InsideBusiness’ – een digitaal platform dat klanten één centraal toegangspunt biedt voor alle producten en diensten van Commercial Banking, zoals betalingsverkeer en cashmanagement, handelsfinanciering en kredietverlening.

Het platform verstrekt realtime informatie en rapportages op maat, en is vanaf elk mobiel apparaat 24 uur per dag/7 dagen per week toegankelijk. Ook dit is een uitstekend voorbeeld hoe we met baanbrekende technologieën voorop blijven lopen op het gebied van modern bankieren.”

“Uit de resultaten over het afgelopen kwartaal blijkt dat we goed op weg zijn met onze Think Forward-strategie. Ik heb er vertrouwen in dat ING goed gepositioneerd is voor de toekomst en dat we als toonaangevende Europese bank onze klanten wereldwijd in staat kunnen blijven stellen financieel slimme beslissingen te nemen.”

Categorie:
Provincie:
Tag(s):