donderdag, 29. januari 2015 - 23:32 Update: 30-01-2015 16:33

Politie doet inval in woning Pijnacker na gewapende actie NOS-Journaal

Politie doet inval in woning Pijnacker na gewapende actie NOS-Journaal
Foto: Archief EHF
Pijnacker

De politie heeft donderdagavond in Pijnacker een inval gedaan in een woning. Waarschijnlijk betreft het de woning van de 19-jarige verdachte die eerdere op de avond gewapend op het Mediapark in Hilversum de studio van het NOS-Journaal binnendrong en 10 minuten zendtijd eiste in het Achtuur-Journaal.

De politie is de woning met meerdere personen binnengegaan en is een huiszoeking gestart. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdagavond bekendgemaakt in een persconferentie dat de 19-jarige verdachte in Pijnacker woonachtig is. Hij is door de politie overmeesterd en aangehouden en wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en verboden wapenbezit. Over zijn motief is nog geen duidelijkheid.   

Volgens een vriend van de verdachte, die in Pijnacker door de NOS bij de woning waar de huiszoeking plaatsvindt werd geïnterviewd, zou de 19-jarige verdachte zijn geadopteerd. Volgens een klasgenoot van de 19-jarige verdachte, die eerder op de avond door de NOS werd geïnterviewd, zou de 19-jarige verdachte al een paar weken niet op de TU Delft zijn geweest om zijn opleiding te volgen.

Lees alles over:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):