woensdag, 11. maart 2015 - 21:30

Twee illegale bordelen aangetroffen

Twee illegale bordelen aangetroffen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

De politie heeft dinsdagavond 10 maart 2015 in een woning in de wijk Broekhoven een illegaal bordeel aangetroffen. Ook in een woning in de wijk Groeseind werd prostitutie vastgesteld.

Het Prostitutiecontroleteam was het bordeel op het spoor gekomen via een advertentie op een website. In de woning werden vier transseksuelen met elk een eigen kamer aangetroffen. Verder waren er ook nog een klant en een vriend van een van hen. Vastgesteld werd dat in elk geval twee transseksuelen aldaar prostitutiewerk deden door zich beschikbaar te stellen voor het verrichten van seksuele diensten tegen betaling. Een van hen, een 29-jarige Brazilliaan, heeft een verblijfsdocument voor Spanje. Aangezien hij /zij werkend werd aangetroffen is er sprake van illegaal verblijf. De Afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) zal verder onderzoek doen naar de verblijfsstatus. Er was geen sprake van gedwongen prostitutie.

 

Groeseind

In de wijk Groeseind werd tijdens een controle in een woning een 48-jarige vrouw aangetroffen die zich ook aldaar prostitueerde. Deze vrouw is al eerder betrapt op dit soort werkzaamheden. Er is voor beide adressen geen vergunning afgegeven voor prostitutiewerkzaamheden. De politie rapporteert om die reden haar bevindingen aan de gemeenteTilburg.

Provincie:
Blik op 112: