vrijdag, 24. april 2015 - 21:37 Update: 24-04-2015 22:47

Verdachte van doden Borst vroeg kort voor de moord om hulp

Verdachte van doden Borst vroeg kort voor de moord om hulp
Foto: fbf
Rotterdam

Twee weken voor de moord op oud-minister Els Borst zou verdachte Bart van U. hulp gevraagd hebben bij politie Rotterdam. De 39-jarige man meldde zich in paniek op het hoofdbureau. Hij wilde geholpen worden, want 'anders ging het niet goed.'

Dit schrijft het AD vrijdag. De advocaat van Van U. lichtte de krant na de eerste openbare hoorzitting hierover in. Van U. wordt verdacht van de moord op Els Borst en zijn zus. Volgens zijn advocaat Noëlle Pieterse heeft Van U. zich vele malen bij politiebureaus en gevangenissen gemeld met een smeekbede om te worden vastgezet. Ondanks een openstaande celstraf gebeurde dat niet.

Van U. meldde zich op 25 januari 2014 in verwarde toestand bij politiebureau Doelwater in het centrum van Rotterdam. zo schrijft de krant. Nadat de crisisdienst hem had onderzocht, mocht hij weer gaan. Vermoedelijk is Van U. de verwarde man geweest die vier dagen later bij Els Borst aanbelde en naar de adressen van oud-premiers vroeg.

Els Borst werd op 10 februari 2014 dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven.  De krant schrijft dat Van U. verdacht wordt van de moord op de oud-politica omdat er bij hem DNA is afgenomen na de moord op zijn zus Loïs afgelopen januari. Van U. heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de dood van zijn zus. Dankzij een DNA-hit kon Van U. worden gelinkt als verdachte in het onderzoek naar de dood van Els Borst.

Provincie:
Tag(s):