zondag, 17. mei 2015 - 19:40 Update: 18-05-2015 9:21

Zeer grote bosbrand in Brabantse Chaam, brandweer nog bezig met nablussen

Zeer grote bosbrand in Brabantse Chaam
Foto: MV
Chaam

In het Brabantse Chaam heeft in de bossen een zeer grote bosbrand gewoed.

De brandweer gaf zondagavond om 22.30 uur het sein brand meester. Het vuur was aan het eind van de middag ontstaan en breidde zich in de loop van de avond uit totdat er uiteindelijke een gebied van 60 hectare in brand stond. De brandweer zal zeker tot in de middag nog bezig zijn met nablussen, zo laat Omroep Brabant weten.

Om het vuur te bestrijden was de brandweer met veel materieel uitgerukt.

De Veiligheidsregio Midden- en West Brabant meldde  op Twitter dat de brand zich snel uitbreidde en dat het bestrijden van de brand bemoeilijkt werd door de slechte bereikbaarheid en de harde wind. Er werd opgeschaald naar zeer grote brand. Het Korps landelijke politiediensten zette een helikopter in om de omvang van het gebied in kaart te brengen.

De brand woedde in het Prinsenbosch. De brandweer riep wandelaars en andere recreanten op het gebied te verlaten. Een fotograaf ter plaatse liet aan Omroep Brabant weten dat de vlammen wel meer dan 20 meter hoog waren . De rookwolken waren tot in de verre omtrek te zien en de brandweer adviseerde mensen in de buurt om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. De Veiligheidsregio had  zo'n 20 brandweerwagens opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):