woensdag, 6. juli 2016 - 20:46

Domeinnaam Sinterklaas.nl brengt halve ton op

Assen

Eén van de meest herkenbare commerciële webadressen van Nederland is geveild. De domeinnaam Sinterklaas.nl bracht tijdens een veiling bij online veilinghuis Catawiki maar liefst 50.000 euro op. De domeinnaam was al sinds de opkomst van het internet, ruim 20 jaar geleden, in beheer van een stichting.

Het was dan ook de eerste keer dat deze domeinnaam onder de hamer kwam. ''In de aanloop naar Sinterklaas worden websites als Sinterklaas.nl miljoenen keren bezocht en vanuit dat oogpunt is deze domeinnaam dan ook heel interessant voor bijvoorbeeld webshops'', aldus veilingmeester Romano Jennekens, domeinnamenexpert bij Catawiki. De domeinnaam bracht bijna het dubbele op van de verwachting. Uiteindelijk deed een ondernemer uit Noord-Brabant het hoogste bod. 

Zwartepiet.nl 

Eind vorig jaar werd ook de domeinnaam Zwartepiet.nl al voor de eerste keer geveild. Toen waren het vooral voor-en tegenstanders van Zwarte Piet die deze domeinnaam in handen wilden krijgen. Veilingmeester Jennekens geeft aan dat deze groep nu niet actief was tijdens de veiling. ''Sinterklaas.nl is een echte zogenaamde 'premium domeinnaam' en heeft dan ook een veel hogere waarde dan Zwartepiet.nl. We zagen dan ook dat er vooral internetbedrijven en webshops gedurende de veiling aan het meebieden waren''. 

Categorie:
Provincie: