maandag, 3. oktober 2016 - 20:24 Update: 03-10-2016 22:55

Slokt Facebook de Nederlandse tweedehands sites op?

Slokt Facebook de Nederlandse tweedehands sites op
Foto: Facebook
Amsterdam

Is de verkoop van spullen nu al een hit in speciale Facebook-groepen (vaak aangemaakt door particulieren), binnenkort komt Facebook met Marketplace. In Amerika is het platform inmiddels al gelanceerd.

Op dit moment zijn Marktplaats en e-Bay de sites als je van je spullen af wilt. Maar als het aan Facebook ligt is ook deze grote markt straks van hen.

Volgens Facebook bezoeken nu al ruim 450 miljoen mensen maandelijks de groepen om hun spullen te verhandelen. Om de grote groep bezoekers op hun wenken te bedienen ontwikkelde Facebook de Marketplace- app.

Deze app is deze week in de VS, de UK, Australië en Nieuw-Zeeland beschikbaar. Wanneer de app in Nederland te downloaden is, is nog niet bekend. Facebook laat weten dat na de hierboven genoemde landen de rest spoedig zal volgen. De nieuwe app komt op de plek waar nu het Messenger-icoon staat.

In de app kunnen gebruikers straks bekijken wat er in hun buurt wordt aangeboden. Net als bij de gebruikelijke tweedehands sites kan je alle zoekcriteria naar wens aanpassen. 

Categorie:
Provincie: