vrijdag, 8. april 2016 - 8:03 Update: 08-04-2016 10:27

Aanzienlijke daling faillissementen in maart

Aantal faillissementen daalt aanzienlijk
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is aanzienlijk gedaald. In maart 2016 zijn er 93 faillissementen minder uitgesproken dan in februari, meldt CBS. Deze daling volgt op een halfjaar van bijna onafgebroken stijgingen. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel.

Trend onduidelijk

Het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd, piekte in mei 2013. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2015 het laagste niveau sinds oktober 2008. Vervolgens liep het aantalfaillissementen zes maanden lang bijna onafgebroken op. In maart daalde het aantal faillissementen echter weer, tot net iets onder het niveau van oktober 2015. De trend sinds augustus 2015 is onduidelijk. Het aantal faillissementen in de eerste drie maanden is wel een vijfde lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meeste faillissementen in handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er 436 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) in maart 2016 failliet verklaard. De meeste faillissementen zijn uitgesproken in de handel, namelijk 94. Bij de financiële instellingen kwam het aantal faillissementen uit op 72. De handel en de financiële dienstverlening behoren tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien zijn de meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca.

Categorie:
Provincie: