woensdag, 22. juni 2016 - 11:30 Update: 22-06-2016 21:15

'Geen zoete drankjes meer op basisschool'

'Geen zoete drankjes meer op basisschool'
Amsterdam

Het Voedingscentrum heeft scholen opgeroepen om zoete drankjes te verbieden.

Leerlingen op de basisschool mogen alleen nog melk of  water drinken. Dus geen Fristi, Wicky, chocomel of Roosvicee meer. Door de de zoete drankjes te verbieden moet worden voorkomen dat kinderen te dik worden. Dit schrijft het AD.

De krant meldt dat de rigoureuze maatregel al op 94 scholen is ingevoerd. Een van de scholen is de Albatros in Dordrecht. De directeur van de school Van der Slujis laat weten dat het geen gemakkelijke beslissing was, omdat de school er leerlingen door kan verliezen. Mark van der Sluijs zegt geen andere keuze te hebben: één op de drie kinderen in de wijk waar de school staat is te zwaar. Volgens Van der Sluijs zou het mooi zijn als alle scholen de zoete drankjes zouden verbieden. Van der Sluijs tegen de krant: 'Maar wij willen hiermee in elk geval een signaal afgeven. Door de zoete dranken krijgen kinderen te veel suiker binnen.'

Het Voedingscentrum is blij met met de keuze van de Albatros maar hoopt dat meer scholen overgaan tot een verbod. Want van de in totaal 6.700 basisscholen in Nederland zouden er 94 scholen zijn die limonade niet toestaan.