zondag, 26. juni 2016 - 16:52 Update: 26-06-2016 16:56

Schiedammer (59) rijdt in op zebrapad overstekend gezin

Schiedammer (59) rijdt in op zebrapad overstekend gezin
Foto: Archief EHF
Schiedam

Een 59-jarige Schiedammer heeft meerdere keren geprobeerd op een gezin in te rijden dat op een zebrapad was overgestoken. Dit meldt de politie zondag.

Zaterdag rond 19.30 uur liep een verkeersruzie aan het Boerhaaveplein in Schiedam flink uit de hand. Een 59-jarige Schiedammer zou zijn doorgereden terwijl de kinderen van een 46-jarige Rotterdammer een zebrapad overstaken. 

Toen de Rotterdammer de bestuurder daarop aansprak, probeerde die het gezelschap tot twee keer toe aan te rijden. Niemand raakte gewond. De verdachte kon later worden aangehouden.

Kinderen op zebrapad

Het slachtoffer liep met zijn zus en kinderen van 8, 10 en 13 jaar over de stoep bij het Boerhaaveplein. Hij zag de auto al op afstand aankomen en stak als eerste over. Toen hij vanaf de vluchtheuvel achterom keek, zag hij dat de auto op lage snelheid doorreed terwijl zijn kinderen daar al liepen. De Rotterdammer sprak de bestuurder door het open raam daarop aan. 

Inrijden

Na een korte discussie keerde de bestuurder de auto en reed tot twee keer toe in de richting van de vader en de kinderen. Daarbij reed hij zijn onder andere zijn voorband lek. De Rotterdammer kreeg ernstig de indruk dat hij hem wilde aanrijden, en schreeuwde naar zijn zus en de kinderen dat zij een veilige plek moesten zoeken.

Geschrokken omstanders die het zagen gebeuren, kwamen ook aanrennen en riepen de bestuurder tot orde. Hij ging er op hoge snelheid vandoor in de richting van de Boerhaavelaan. Op basis van het kenteken en getuigenverklaringen konden de auto en de bestuurder kort daarna worden getraceerd. De verdachte is aangehouden en zit nog vast.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: