woensdag, 26. april 2017 - 14:27 Update: 26-04-2017 15:08

Man cel in om valse bommelding via gehackt Facebook-account

Man cel in om valse bommelding via gehackt Facebook-account
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Lelystad/Amsterdam

Een 20-jarige man uit Lelystad is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld omdat hij ervan wordt verdacht op 18 december 2016 via een gehackt Facebook-account een valse bommelding te hebben gedaan. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Amsterdam CS

Hij zou die ochtend tussen 00.00 en 03.00 uur op dat gehackte account negen berichten hebben geplaatst waarvan er één als strekking had dat er de volgende middag op het Amsterdamse Centraal Station verschillende explosieven tot ontploffing zouden worden gebracht.

Cybercrimeteam

Uit het onderzoek dat door het Cybercrimeteam van de politie-eenheid Amsterdam werd verricht, kwam naar voren wie het betreffende Facebook-account had gehackt en wie er verantwoordelijk kon worden gehouden voor de valse bommelding.

De 20-jarige man wordt ervan verdacht meerdere Facebook-accounts te hebben gehackt. Het lijkt erop dat verdachte geheel toevallig deze accounts heeft uitgekozen om te hacken. Ook zou hij het hotmailaccount van de aangever hebben gehackt én uitgaven hebben gedaan met zijn creditcard. De verdachte blijft in elk geval tot 5 mei vastzitten.

Categorie:
Provincie: