zondag, 27. mei 2018 - 12:32 Update: 27-05-2018 17:01

Zoektocht naar 2 vermiste duikers Grevelingenmeer hervat

Zoektocht naar 2 vermiste duikers Grevelingenmeer gaat verder
Foto: Archief EHF
Scharendijke

Zondag is de zoektocht naar sinds zaterdagavond vermiste duikers in het Grevelingenmeer hervat. Dit meldt de politie zondag.

Restaurant

Zaterdagavond startte de Kustwacht een zoekactie op het Grevelingenmeer naar de twee duikers nadat zij spullen hadden afgegeven bij een restaurant in Scharendijke en vervolgens gingen duiken maar niet meer terugkwamen. 

Alarm geslagen

Toen de duikers om 22.30 uur nog niet terug waren, sloeg de restauranthouder alarm bij de politie. Daarop volgend zette de Kustwacht 2 Kustwachthelikopters, de 2 boten van KNRM-station Ouddorp en het Kusthulpverleningsvoertuig in voor de zoekactie. Omstreeks 01.45 werd de zoekactie door de Kustwacht beëindigd.

Zoektocht hervat

De politie heeft de duiklocatie nabij Scharendijke inmiddels afgezet. De zoekactie is zondag hervat met duikers van de Koninklijke Marine. Zij zijn met marineduikvaartuig Hydra ter plaatse gegaan om te zoeken naar de duikers. 'De zoektocht naar vermiste duikers gaat onverminderd door zolang het licht is en de weersomstandigheden het toelaten', zo heeft de politie zondagmiddag rond 16.00 uur laten weten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: