maandag, 15. oktober 2018 - 16:36 Update: 15-10-2018 16:41

OM eist voorwaardelijke straf moeder die zoontje op station achterliet

OM eist voorwaardelijke straf moeder die zoontje op station achterliet
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Maandag heeft de officier van justitie voor de rechtbank in Amsterdam een celstraf van 19 dagen, gelijk aan het voorarrest, en een voorwaardelijke celstraf van 60 dagen geëist tegen de moeder die op zondag 26 november 2017 haar driejarig zoontje op het Centraal Station van Amsterdam achterliet. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Verplichte behandeling psychische problemen

Als een voorwaardelijke straf wordt opgelegd, kunnen daar bijzondere voorwaarden aan worden verbonden. De officier van justitie heeft de rechtbank verzocht onder meer als voorwaarde te stellen dat de vrouw verplicht wordt mee te werken aan de behandeling van haar psychische problemen.

Camerabeelden

De inmiddels 40-jarige vrouw kon op 28 november worden aangehouden nadat de politie camerabeelden had verspreid waarop het jongetje op het station te zien was in gezelschap van een vrouw. Op 18 december werd de voorlopige hechtenis van de vrouw – die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft -  geschorst en werd ze omdat er sprake was van sociale problematiek ondergebracht op een geschikte opvanglocatie.

Pleeggezin

Haar zoontje werd direct nadat hij op het station was aangetroffen ondergebracht bij een pleeggezin. Hij is onder toezicht gesteld en maakt het naar omstandigheden goed.

Categorie:
Provincie: