maandag, 5. april 2021 - 9:41 Update: 06-04-2021 9:01

Code Geel voor lokale gladheid, winterse buiten en zware windstoten

Foto van hagel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
voetspoor in de sneeuw
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
De Bilt

Als we nog dachten dat de lente ons deze dagen rond en na de Pasen zou verwennen met mooi lenteweer en een stralend zonnetje dan hebben we inmiddels aan de temperaturen van de afgelopen dagen wel gemerkt dat dit niet het geval is. En omdat het altijd erger kan heeft het KNMI maandag ook nog code geel afgegeven.

Noordpool

Vanaf maandagavond rond 18.00 uur trekt er een onstuimig gebied, dat afkomstig is van de Noordpool, vanuit het Noordwesten naar het Zuidoosten over ons land. Hierbij worden zware windstoten, winterse buien en daardoor lokale gladheid verwacht.

Code Geel 

Maandag overdag zijn er dus de eerstkomende uren nog geen waarschuwingen van kracht maar het KNMI geeft de Code Geel waarschuwing van maandagavond 18.00 uur tot dinsdagochtend 11.00 uur. 

Zware windstoten

Vanaf het einde van de middag is er in het noorden en westen vooral tijdens buien kans op zware windstoten van 80-100 km/uur uit een noordwestelijke richting. Komende nacht neemt de wind weer wat af. Daarnaast neemt maandagavond de kans op lokale gladheid ten gevolge van hagel- en sneeuwbuien van het noorden uit toe.

Update 11.00 uur

De eerste meldingen van sneeuw komen maandagochtend uit het noorden van Nederland. Daar zorgde lokale sneeuw en hagelbuiten voor de eerste winterse plaatjes. De hoeveelheid gevallen sneeuw is echter niet veel en zacht en zal ook al weer snel verdwijnen.

Categorie:
Provincie: