dinsdag, 14. maart 2023 - 9:33

Vrouw aangehouden vanwege tientallen valse facturen

factuur-btw
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Sluis

De FIOD heeft op maandag 13 maart een vrouw aangehouden in een onderzoek naar belastingfraude. De 47-jarige vrouw uit de gemeente Sluis is overbracht naar een politiebureau voor verhoor. Ze wordt verdacht van fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift.

Het strafrechtelijk onderzoek van de FIOD startte na een signaal van de Belastingdienst. De verdachte is enig aandeelhouder en bestuurder van een onderneming die zich bezighoudt met onder meer interieurprojecten en evenementen. Tijdens een controle van de Belastingdienst vielen de door de vrouw ingediende facturen op. Meerdere ondernemingen waarmee de vrouw zaken deed, leken de ingediende nota's niet te kennen. Ook klopten vermoedelijk de nummers en bedragen op de facturen niet en werden bedragen die op de nota's stonden niet overgemaakt naar de desbetreffende bedrijven maar naar de rekeningen van de verdachte of bekenden van haar.

Het onderzoeksteam van de FIOD vermoedt dat de vrouw omzetbelasting terugvorderde waar ze volgens de belastingwetgeving geen recht op had. Om de voorbelasting terug te vorderen had de verdachte vermoedelijk tientallen valse facturen opgemaakt en aangeleverd bij de Belastingdienst. Het totale nadeel voor de schatkist wordt geschat op meer dan 50.000 euro.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):