woensdag, 12. oktober 2005 - 13:37

De gemeente als relatiebureau?

Enschede

De Enschedese VVD wil dat de gemeente gaat bemiddelen bij relatieproblemen en moet proberen om bijstandsmoeders opnieuw aan de man te brengen. Dat staat in het ontwerpverkiezingsprogramma van de VVD voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De Stadspartij noemt het idee 'paniekvoetbal' en discriminatie.

Er leven in Enschede 6500 mensen van een bijstandsuitkering, wat de gemeente veel geld kost en de armoede in de hand werkt. Fractievoorzitter van de VVD Jeroen Hatenboer wil nu dat de gemeente gaat bemiddelen bij verbroken relaties en alleenstaande vrouwen weer aan de man brengt. Als stellen weer gaan samenleven kan dan een uitkering worden ingetrokken. Het stel kan dan samen één huishouding runnen en houdt zo meer geld over. Met dit opmerkelijke voorstel wil de VVD de gemeenteraadsverkiezingen in.

De stadspartij noemt het voorstel van de VVD 'paniekvoetbal' en vindt het voorstel zelfs vrouwonvriendelijk en discriminerend. Ook vinden ze dat de VVD de vrouw 50 jaar terugstuurt in de tijd. Over bijstandsmannen wordt niet gesproken, de vrouw moet blijkbaar op zoek naar een man met een baan.

Foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):