woensdag, 19. oktober 2005 - 17:29

Derde dinsdag in oktober: een begrip!

Zuidlaren

Op dinsdag 18 oktober is in Zuidlaren de jaarlijkse Paardenmarkt gehouden. Dit jaar werd de markt voor de 805ste keer gehouden. Burgemeester Rijpstra van Tynaarlo opende de markt onder begeleiding van De Harmonie uit Vries. Net als voorgaande jaren is er ook dit jaar door de Algemene Inspectiedienst (AID) in samenwerking met andere opsporingsdiensten intensief gecontroleerd. De aandacht ging daarbij vooral uit naar de in 2004 ingevoerde identificatie- en registratieregels, waarbij het verplicht is om voor ieder paard een paspoort te hebben. Ook het vervoer van paarden en pony's werd gecontroleerd, voorafgaand én na afloop van de Paardenmarkt.

Er is gekozen voor deze grootschalige controle, omdat uit eerdere controles van de AID op paardenmarkten blijkt, dat de regels niet goed worden nageleefd.

Ieder jaar trekt de markt zo’n 150.000 bezoekers naar de kop van Drenthe om de festiviteiten rondom de derde dinsdag in oktober mee te maken. Vandaag is de afsluiting van de feestweek. ©BON – foto’s: Johan Nuver
Provincie:
Tag(s):