woensdag, 2. februari 2005 - 17:25

Eerste paal van bijzondere wijk

Ermelo

Woensdag 2 februari ging officieel de eerste paal de grond in voor het Parc Viventra. Deze toekomstige woonwijk is een uniek initiatief van Sonneheerdt, de Gemeente Ermelo en Woningstichting De Groene Zoom. In deze wijk zullen mensen met en zonder een (visuele) beperking gaan wonen.

Met de boring van de officiële paal start de bouw van de eerste fase van het project waarin 48 koopappartementen worden gebouwd. In het voorjaar van 2006 zullen de eerste bewoners hun woningen betrekken. In totaal zullen 186 woningen gerealiseerd worden in Parc Viventra, waarvan 40 voor mensen met een visuele beperking.

Voor de huidige bewoners van Sonneheerdt is het 'omgekeerde integratie'. Andere mensen komen naar deze wijk om met hen samen te wonen. De Groene Zoom heeft het initiatief genomen om deze bijzondere wijk te realiseren.

Met de realisatie van de wijk worden verschillende belangen aan elkaar gekoppeld. Sonneheerdt ondersteunt haar cliënten om zelfstandig te gaan wonen en had ruimte beschikbaar gesteld voor de realisatie van de wijk. De Groene Zoom zocht ruimte om deze bijzondere wijk te bouwen en daarmee een volkshuisvestelijk doel te bereiken.

In de wijk komen koopappartementen en (sociale) huurwoningen van uiteenlopende prijsklassen. De gemeente wilde een optimale ruimtelijke invulling met behoud van het terreinkarakter.
Provincie:
Tag(s):