zaterdag, 27. augustus 2005 - 11:06

Liverpool wint Europese Super Cup

Liverpool heeft opnieuw een Europese hoofdprijs aan haar prijzenkast toegevoegd. De ploeg van Rafael Benitez won na verlenging (3-1) ten koste van CSKA Moskou de Europese Super Cup. Het is voor The Reds de derde keer dat deze trofee wordt gewonnen. Eerder lukte dat in 1977 en 2001.

In de eerste helft was het Daniel Carvalho die in Stade Louis II de Russen op voorsprong bracht, maar de ingevallen Djibril Cissé maakte in de 82ste minuut de gelijkmaker.

In de verlenging was het opnieuw de Fransman die in de 103e minuut het doel vond. Even later liet hij de mogelijkheid aan Luis García, die de derde en beslissende treffer voor zijn rekening nam. Boudewijn Zenden begon in de basis bij Liverpool en bleef de hele wedstrijd binnen de lijnen.