dinsdag, 11. oktober 2005 - 13:17

Nieuw fenomeen in Overijssel: de BO'er

Overijssel

De PR mensen van RTV Oost doen er alles aan om hun regiosoap 'Van Jonge Leu en Oale Groond' onder de aandacht te brengen van het kijkerspubliek. Wederom heeft éénderde van de Overijsselse bevolking gekeken naar de tweede aflevering alsdus Oost op teletekst. Het succes van de soap zal straks voor een nieuw fenomeen gaan zorgen in Overijssel, de zogenaamde BO'er.

Een BO'er is de afkorting voor Bekende Overijsselaar. Vooral de hoofdrolspelers zullen na een aantal afleveringen overal in Overijssel herkend worden. Hij of zij mag wel vast gaan oefenen met het uitdelen van handtekeningen omdat ze dit niet gewend zijn. In het begin is dit voor de 'amateuracteur' strelend, maar na een poos zal het een aantal van hen ook gaan irriteren. Wil de BO'er straks rustig winkelen kan hij of zij dan naar Lochem, Zutphen of Hoogeveen gaan, daar zal niemand hen herkennen. Wordt de soap ook door TV Drenthe aangekocht, waar TV Oost natuurlijk op hoopt, zal rustig winkelen voor hen ook daar taboe zijn. Dan is Bad Bentheim misschien een optie.

Buiten de grens van Overijssel zal de BO'er niet bekend zijn en met rust worden gelaten. Na 30 weken keert langzaam de rust weer terug als de soap voorbij is. Maar TV Oost zal zeer waarschijnlijk de soap wel een keer gaan herhalen om de dure productiekosten er weer ruit te halen. De BO'er hoeft echter niet bang te zijn dat hij door papparazzi's achterna wordt gezeten daarvoor zijn ze niet interressant genoeg, tenzij dat er binnenkort een Overijssels roddelblad op de markt verschijnt....

tekst/foto: Robert Hoetink
Provincie:
Tag(s):