donderdag, 15. september 2005 - 20:56

Politie Nederland fit en gezond

Amsterdam

De Politie Nederland wil fitheid en gezondheid hoog op de agenda houden. Het ziekteverzuim bij de politie is sinds 2001 al gedaald van 9,4 naar 6,7 procent, en daarmee is de politie op de goede weg. Om het preventieve beleid kracht bij te zetten loopt een flink aantal politieleiders aanstaande zondag in de businessloop van de Dam tot Damloop in Zaandam.

De minister stelde 4,5 miljoen euro beschikbaar om politiemensen faciliteiten te geven om de eigen
conditie en fitheid op peil te houden en om andere maatregelen te nemen die het welzijn en de gezondheid bevorderen.

De korpschefs leunen bij de behaalde resultaten echter niet achterover. Met de deelname van vijf korpschefs en een groot aantal leden uit diverse korpsleidingen wil de Raad van Hoofdcommissarissen opnieuw het goede voorbeeld geven door aan het hardloopevenement mee te doen. In totaal doen ruim zeventig lopers mee aan het politie initiatief. Naast de hoofdcommissarissen staan ook mensen van het Openbaar Ministerie, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de politiebonden aan de start.
De zeven kilometer Damloop in Zaandam, voor een groot deel over het parcours van de originele Dam tot Damloop, zal dit jaar voor de zesde keer worden gehouden. De Politieploeg start om 12:20 uur vanaf de Maarten Luther Kingweg in Zaandam zuid. Korpschef Huijser van Reenen van het politiekorps Zaanstreek-Waterland lost het startschot. ©BON
Provincie:
Tag(s):