woensdag, 17. augustus 2005 - 10:40

Verstuurders dreig en afpersingsmail Sail aangehouden

Workum

Maandag hebben rechercheurs van het politiekorps Amsterdam-Amstelland in Workum een 30-jarige vrouw en een 40-jarige man aangehouden op verdenking van het versturen van een mail die betrekking had op aanslagen in verband met Sail. Zij worden er van verdacht een mail naar SBS6 te hebben gestuurd waarin zij melden informatie te hebben over bommen en aanslagen op het Sailterrein. In deze mail werd voor deze informatie enkele miljoenen geëist.

Een opgegeven ultimatum is reeds verstreken. De verdachten worden naar een politiebureau in Amsterdam overgebracht. Het onderzoek duurt voort.

Maandagavond kwam de bewuste mail binnen op de internetsite van SBS6. Werknemers van deze omroep namen direct contact op met de politie. Onder supervisie van een officier van justitie werd onmiddellijk een rechercheonderzoek gestart. Rechercheurs van de Dienst Centrale Recherche voerden een technisch- en tactisch onderzoek uit. Dit bracht het rechercheteam op het spoor van de verdachten die beiden woonachtig zijn in het Friese Workum. Tijdens de huiszoeking werd een computer in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):