woensdag, 22. maart 2006 - 21:53

20 nieuwe bomen voor Langhieten 2

Odoorn

Leerlingen uit groep 8 van basisschool de Weiert uit Odoorn hebben woensdagmorgen zo'n 20 bomen in de grond gezet. Zij deden dit in de nieuwbouwwijk Langhieten 2 in Odoorn. Wethouder van der Veen van de gemeente Borger - Odoorn hielp de kinderen met het planten van de bomen. De gemeente Borger - Odoorn was één van de ruim 400 gemeenten in Nederland die deelnam aan de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag.

Sinds 1919 wordt in Nederland de Boomfeestdag gevierd. Ieder jaar worden er door meer dan 150.000 kinderen honderdduizenden bomen en struiken geplant. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen en volwassenen en dus ook de politiek op een positieve manier de waarde en het belang van een gezonde, groene natuur laten inzien en wil de kinderen meer naar buiten krijgen. Vandaar dat de viering dit jaar helemaal in het teken stond van spelen en bewegen.

De leerlingen van obs. de Weiert zijn op school al een tijdje bezig met het thema "Bomen en spelen" met behulp van het daarvoor bestemde lesmateriaal van de Stichting Nationale Boomfeestdag.
Provincie:
Tag(s):