vrijdag, 20. oktober 2006 - 16:59

53-jarige man bekent vernielingen 90 auto's

Haarlem

De politie heeft dinsdag 17 oktober een 53-jarige
Haarlemmer aangehouden nadat de man op heterdaad werd betrapt bij het bekrassen van vier geparkeerd staande auto's in de Leidsevaartbuurt. De man is ingesloten en heeft bij verhoor bekend vanaf november 2005 zeker 90 auto's te hebben bekrast, banden te hebben lek gestoken of autoruiten te hebben vernield.

Naar aanleiding van tal van aangiften van vernielingen aan auto's in de Leidsevaartbuurt was de politie in 2006 al eerder op zoek naar één of meerdere verdachten die hiervoor verantwoordelijk waren. Dit onderzoek leverde echter niets op.

Een anonieme tipgever wees de politie vorige week op het feit dat hij had gezien dat een man auto's had bekrast. Aan de hand van het opgegeven signalement kwam de politie de later aangehouden man op het spoor. De verdachte is een verwarde man en is eerder met de politie in aanraking geweest voor brandstichting en vernieling van auto's.

De gebiedsagent van de Leidsevaartbuurt heeft samen met andere agenten van het basisteam Centrum Zuid-West dagenlang gepost. Dinsdag betrapte de gebiedsagent de man op heterdaad toen hij vier auto's bekraste. De man heeft 90 gevallen van vernieling bekend maar heeft mogelijk nog meer vernielingen op zijn geweten. De politie heeft van 81 van de 90 bekende vernielingen aangiften binnen. Het onderzoek wordt voortgezet. Tegen de verdachte wordt proces-verbaalopgemaakt.
Provincie:
Tag(s):